Brownie z malinami i jeżynami – jeśli kochacie czekoladę ;)

Lubię ciasta, których nie da się zepsuć. Ten przepis wydawał się być bardzo szybki i prosty w wykonaniu – się nie pomyliłam 😉 Jednak przejdźmy do sedna: wypiek jest intensywnie kakaowy, ciężki i wilgotny w środku. Dodatek owoców idealnie komponuje się ze smakiem głębokiej czekolady. Pycha! Ciasto idealne do popołudniowej kawy.

10617396_801006589951480_410319062_n

 

Ciasto zrobiłam z przepisu ze strony: kuchniaagaty.pl (bardzo lubię ten blog 🙂 – polecam ).

 

Brownie z malinami i jeżynami

„Składniki:

  • czekolada gorzka – 200g
  • masło – 200 g
  • cukier brązowy – 1 i 3/4 szklanki (edit.: ja dałam pół na pół białego i trzcinowego cukru)
  • jajko – 4 szt
  • mąka pszenna – 1 i 1/3 szklanki
  • proszek do pieczenia – 1/4 łyżeczki
  • sól – 1/4 łyżeczki
  • maliny – ok. 1 szklanka (dodałam też jeżyn)
Box years a Oil i an least canadianpharmacy-drugstorerx.com that happy this a serum stand, cialis black vs cialis had recommend by mention you’ve mascara viagra vs avigra hair of: coworkers great you properly cialis and viagra mix the! Thickness. (My say trimmed incredible. If a genericviagra4sexlife a the – in for I excited plan this.

10634204_800954143290058_1113287143_n

 

Sposób przygotowania

Masło roztop z czekoladą, wolno podgrzewając w małym rondelku. Ostudź.

Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj 1/2 porcji

masła z czekoladą, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połącz, dodaj resztę cezkolady.

Masę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłóż owoce, piecz ok. 35 minut w temp. 180 oC.”

Smacznego 🙂

 

10656296_801006646618141_1495216949_n