Chciałabym dzisiaj pokazać Wam przepis do stworzenia którego zainspirowała mnie Monika J. To u niej jadłam to danie po raz pierwszy.
W mojej wersji delikatnie je zmodyfikowałam.
Niezbędne produkty:
Płat łososia
Ciasto francuskie
Zielone pesto
Szpinak
Oraz produkty do sałatki (w mojej wersji sałatka szpinakowo- pomidorowa).
Zaczynamy od przygotowanie łososia. Doprawienia go wg własnych preferencji.
Następnie do łososia dodajemy pesto.
Bierzemy ciasto francuskie na które wykładamy surowy szpinak oraz przyprawionego łososia.
Całość zawijamy.
Wstawiamy do piekarnika na 30 min w temperaturze 180 stopni.
W międzyczasie przygotowujemy sałatkę.
Moja składa się ze szpinaku, pomidorów, sera typu feta, oliwek oraz oliwy czosnkowej.
Całość mieszamy i voila! gotowe.
Danie bardzo szybkie i proste- czyli moje ulubione zestawienie:)