Wydaliśmy 600 ZŁOTYCH 💸💸 na OBIAD DLA 2 OSÓB! 😱😱🤑🤑 I chociaż 2x tyle zostawiliśmy kilka lat temu w warszawskiej restauracji atelier Amaro, to w Poznaniu większego rachunku na naszą parę do tej pory nie zapłaciliśmy 💰💰
Gdzie? W Restauracja MUGA. Czy warto? Z naszej perspektywy – na pewno! Ponieważ kochamy dobrą kuchnię – od streetowej po fine dinningową 🖤 A Muga to creme de la creme poznańskich restauracji. Szef kuchni Artur Skot czaruje na talerzach! .
Nie wybraliśmy się na klasyczny obiad, zdecydowaliśmy się na menu degustacyjne (rozbudowana opcja to 6 dań w cenie 195pln/os., z paringiem win Standard 345pln/os., Premium 435pln/os). 6 dań to w praktyce 10 talerzy – wszystkie pokazaliśmy na zdjęciach 👉👉. Mamy kilka typów, które nas uwiodły 😍🤤 Choć nie ukrywamy, że były to wszystkie dania 😉 Im się więcej zje, tym człowiek staje się bardziej wybredny 😎 A poprzeczkę dla Mugi postawiliśmy BARDZO wysoko!
Nie będziemy opisywać poszczególnych dań, jeśli jesteście zainteresowani szukajcie na stronie www restauracji. Taka kolacja to gra na zmysłach i emocjach (prócz portfela 🤣🤣💸💸) – nam zagrało! Teraz czekamy na menu degustacyjne w Restauracja FIGA, czujemy, że w konkurencyjnej cenie mogą stworzyć coś równie pysznego, a może i lepszego! 🤔🤗








